Vaječný knedlík
35 min.
Ingredience
- 6kusůRohlíky bílé
- 350mililitrůMléko polotučné
- 6kusůVejce slepičí
- 100gramůSlanina vepřová
- 10gramůSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
318 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
16 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
2 g
Cukr
447 mg
Postup přípravy
- 1Slaninu nakrájíme na drobné kostičky, předem ji trochu rozškvaříme a necháme vychladnout.
- 2Rohlíky nakrájíme na kostičky, přimícháme vejce, zalijeme mlékem, osolíme, přimícháme slaninu. Důkladně prohněteme a vytvarujeme podlouhlý knedlík. Zabalíme ho do ubrousku nebo do čisté utěrky, vložíme do vroucí osolené vody a vaříme zvolna 20 minut.
- 3Knedlík rozbalíme, nití nakrájíme na plátky a podáváme jako přílohu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.