Vaječný předkrm s chřestem v šunce
30 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 500gramůChřest zelený
- 1litrVoda pitná
- 0,25lžičkaSůl
- 200gramůŠunka dušená
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
190 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
11 g
Sacharidy
7 g
Cukr
447 mg
Vápník
43 mg
Postup přípravy
- 1Vajíčka uvaříme na měkko. Chřestové výhonky vaříme v osolené vodě celé, asi 6 minut. Když je chřest měkký,
- 2necháme ho okapat, nebo ho osušíme ubrouskem. Chřest připravíme k vejcím tak, že vařené výhonky z jednoho konce obalíme plátky šunky.
- 3Vejce oloupeme jen z vrchní třetiny u špičky, a špičky vajec odkrojíme tak, aby byl vidět i žloutek. Takto seříznutá vejce jemně osolíme, a podáváme teplé s obalenými výhonky chřestu. Při konzumaci se má chřest namáčet ve vejci.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.