Vaječný svítek s bylinkami

18 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
96 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
8 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
64 mg
Cukr
335 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ze třech vajec si po rozklepnutí oddělíme žloutky a bílky zvlášť.
  • 2
    Bílky v míse vyšleháme na tuhý sníh, přimícháme k němu žloutky a postupně 3 lžíce polohrubé mouky s 2 špetkami soli. Zelenou petrželovou nať promyjeme, vodu setřepeme, drobně pokrájíme a zamícháme do vaječné směsi.
  • 3
    Ve větší pánvi si rozpálíme olej, vaječnou směs rozlijeme po pánvi (jako palačinku) a z obou stran ji osmažíme pozvolna dozlatova.
  • 4
    Vychladlý svítek nakrájíme na tenké nudličky, které dáme těsně před podáváním do polévky. Pokud nakrájený svítek dáme do misky, každý si do polévky může nabrat tolik svítku, kolik chce.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.