Vajíčka na andaluský způsob
50 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 120gramůPaštika játrová kuřecí
- 20gramůMáslo čerstvé
- 20gramůŠalotka
- 120mililitrůBešamel
- 30gramůPaprika červená
- 1špetkaŠafrán
- 20mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 120mililitrůŽelatina
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
339 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
18 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
218 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vejce uvaříme po jednom jako ztracená a necháme vychladnout.
- 2Do kuřecí paštiky přidáme 20 g másla, smetanu, nadrobno pokrájenou šalotku a vyšleháme drůbeží pěnu.
- 3Do bešamelu přidáme špetku šafránu, aby získal žlutou barvu.
- 4Na dno mísy dáme drůběží pěnu, na ni položíme proužky pokrájené červené papriky, na papriku pokládáme vedle sebe ztracená vejce, přelijeme žlutým bešamelem a vše zalijeme aspikem. Necháme vychladnout a podáváme jako předkrm.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.