Vajíčka Richelieu
60 min.
Ingredience
- Račí pěna
- 1kusRak říční
- 1špetkaSůl
- 25gramůMáslo čerstvé
- 20gramůŠalotka
- 30mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- Smetanová omáčka
- 25gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 150mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 15gramůPetržel kudrnka
- 1lžíceHořčice Dijonská
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
432 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
25 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
174 mg
Cukr
447 mg
Postup přípravy
- 1Vejce po jednom uvaříme jako ztracená a necháme vychladnout.
- 2Z uvařeného raka odlomíme ocásek, ten dáme stranou a ostatní maso obereme. Osolíme, smícháme s máslem, smetanou, pokrájenou šalotkou a vyšleháme do pěny.
- 3Do smetany vmícháme změklé máslo, sůl, hořčici a posekanou petrželku.
- 4Do mísy vložíme račí pěnu, na pěnu položíme vychladlá vejce, ozdobíme proužky lanýže a přelijeme smetanovou omáčkou. Doprostřed položíme chřest, ma něj račí ocásek a vše zalijeme aspikem. Dáme vychladit a podáváme jako předkrm.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.