Vajíčka Richelieu

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
432 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
25 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
174 mg
Cukr
447 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vejce po jednom uvaříme jako ztracená a necháme vychladnout.
  • 2
    Z uvařeného raka odlomíme ocásek, ten dáme stranou a ostatní maso obereme. Osolíme, smícháme s máslem, smetanou, pokrájenou šalotkou a vyšleháme do pěny.
  • 3
    Do smetany vmícháme změklé máslo, sůl, hořčici a posekanou petrželku.
  • 4
    Do mísy vložíme račí pěnu, na pěnu položíme vychladlá vejce, ozdobíme proužky lanýže a přelijeme smetanovou omáčkou. Doprostřed položíme chřest, ma něj račí ocásek a vše zalijeme aspikem. Dáme vychladit a podáváme jako předkrm.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.