Vajíčka Rosemonde
20 min.
Ingredience
- 60gramůMáslo čerstvé
- 120mililitrůBešamel
- 120gramůSýr Parmezán
- 1lžičkaSůl
- 360gramůChléb pšeničný (bílý)
- 6kusůVejce slepičí
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
424 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
23 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Připravíme 6 kalíšků. Každý vymažeme máslem, vlijeme lžičku bešamelové omáčky, na ni rozklepneme vejce, přidáme špetku soli, lžičku strouhaného parmezánu, povrch zalijeme bešamelem, pokapeme rozpuštěným máslem a posypeme strouhaným sýrem. Kalíšky dáme na vyšší plech s vodou a pečeme v předehřáté troubě 5 minut.
- 2Podáváme jako předkrm s bílým chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.