Valašská houbovačka

30 min.

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
23 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
285 mg
Cukr
255 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čerstvé hříbky a lišky očistíme, omyjeme a pokrájíme na plátky.
  • 2
    Připravíme si noky: v misce vymícháme polotuhé těsto. Hrubou mouku smícháme s majoránkou, vejcem, vodou a solí.
  • 3
    V hrnci za stálého míchání opražíme dozlatova nasucho hladkou mouku s kmínem, potom postupně přilijeme studenou vodu (0.5 dl), opraženou mouku rozmícháme, přidáme houby, mořskou sůl a vaříme 10 minut.
  • 4
    Noky vykrajujeme lžičkou, dáváme je do vařící polévky a vaříme cca 2 minuty a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.