Valašská houbovačka
30 min.
Ingredience
- 100gramůLišky čerstvé
- 100gramůHříbky čerstvé
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 3lžíceMouka pšeničná hrubá
- 1lžičkaMajoránka
- 1,05litryVoda pitná
- 1špetkaSůl
- 1lžičkaSůl mořská
- 1lžíceKmín celý
- 1kusVejce slepičí
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
23 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
285 mg
Cukr
255 mg
Postup přípravy
- 1Čerstvé hříbky a lišky očistíme, omyjeme a pokrájíme na plátky.
- 2Připravíme si noky: v misce vymícháme polotuhé těsto. Hrubou mouku smícháme s majoránkou, vejcem, vodou a solí.
- 3V hrnci za stálého míchání opražíme dozlatova nasucho hladkou mouku s kmínem, potom postupně přilijeme studenou vodu (0.5 dl), opraženou mouku rozmícháme, přidáme houby, mořskou sůl a vaříme 10 minut.
- 4Noky vykrajujeme lžičkou, dáváme je do vařící polévky a vaříme cca 2 minuty a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.