Valašská pohanková kaše naslano

35 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
387 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
17 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
425 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pohanku promyjeme v sítu pod tekoucí vodou a necháme ji odkapat. Dáme ji do zapékací mísy a nasucho ji za stálého častého promíchání osmažíme téměř dorůžova v předehřáté troubě na 200°C. Potom pohanku zalijeme 8 dl vody, přimícháme 0.5 lžičky soli a pod pokličkou ji dusíme doměkka. Dusíme přibližně 10-15 minut, kontrolujeme, abychom ji nepřevařili, případně po lžících doléváme horkou vodu (až 2 dl).
  • 2
    Anglickou slaninu a uzenou slaninu nakrájíme na kostičky. Cibuli očistíme, drobně pokrájíme a usmažíme dozlatova. Slaninové škvarky vyjmeme a na omastek dáme pokrájenou cibuli, kterou zpěníme dorůžova.
  • 3
    Pohankovou kaši dochutíme solí, rozdělíme na talíře, každou porci omastíme škvarky, ozdobíme cibulí a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.