Valašská pohanková kaše naslano
35 min.
Ingredience
- 250gramůPohanka
- 1lžičkaSůl
- 1litrVoda pitná
- 1kusCibule
- 80gramůSlanina vepřová
- 50gramůAnglická slanina
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
387 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
17 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
425 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Pohanku promyjeme v sítu pod tekoucí vodou a necháme ji odkapat. Dáme ji do zapékací mísy a nasucho ji za stálého častého promíchání osmažíme téměř dorůžova v předehřáté troubě na 200°C. Potom pohanku zalijeme 8 dl vody, přimícháme 0.5 lžičky soli a pod pokličkou ji dusíme doměkka. Dusíme přibližně 10-15 minut, kontrolujeme, abychom ji nepřevařili, případně po lžících doléváme horkou vodu (až 2 dl).
- 2Anglickou slaninu a uzenou slaninu nakrájíme na kostičky. Cibuli očistíme, drobně pokrájíme a usmažíme dozlatova. Slaninové škvarky vyjmeme a na omastek dáme pokrájenou cibuli, kterou zpěníme dorůžova.
- 3Pohankovou kaši dochutíme solí, rozdělíme na talíře, každou porci omastíme škvarky, ozdobíme cibulí a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.