Valašská ščedračka

120 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
161 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
1 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
3 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Namočíme si přes noc hrách.
  • 2
    Druhý den jej propláchneme a uvaříme do změknutí.
  • 3
    Do 1 litru vody dáme uvařit předem namočené sušené švestky a hrušky, přidáme malé množství soli.
  • 4
    Namočíme asi na 10 minut houby do menšího množství vody v hrnečku.
  • 5
    Polévku přecedíme a prolisujeme do ní přes síto, hrách a uvařené ovoce.
  • 6
    Přidáme hrst nadrobno nakrájených namočených hub a necháme chvíli povařit.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.