Valašská ščedračka
120 min.
Ingredience
- 50gramůŠvestky sušené
- 50gramůHrušky sušené
- 1lžičkaSůl
- 1šálekHouby sušené
- 100gramůHrách loupaný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
161 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
1 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
3 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Namočíme si přes noc hrách.
- 2Druhý den jej propláchneme a uvaříme do změknutí.
- 3Do 1 litru vody dáme uvařit předem namočené sušené švestky a hrušky, přidáme malé množství soli.
- 4Namočíme asi na 10 minut houby do menšího množství vody v hrnečku.
- 5Polévku přecedíme a prolisujeme do ní přes síto, hrách a uvařené ovoce.
- 6Přidáme hrst nadrobno nakrájených namočených hub a necháme chvíli povařit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.