Valašská skopová žebírka

50 min.

Ingredience

    • 1500gramůSkopový hřbet
    • 30gramůSůl
    • 250gramůPárky jemné
    • 500gramůJablka
    • 10gramůPaprika mletá sladká
    • 200gramůSlanina vepřová
    • 150gramůTuk
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
655 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
53 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Skopový hřbet částečně odkostíme, zbavíme tuku a ve vlažné vodě jej omyjeme. Nasekáme kotlety, mírně je naklepeme, maso částečně uvolníme nožem od kosti, osolíme a opečeme po obou stranách na většině tuku.
  • 2
    Jablka opláchneme a zbavíme jadřinců. Nakrájíme je na plátky, které osmažíme na troše zbylého tuku. Jablka vyjmeme a v tuku opečeme oloupané párky a slaninu nakrájené do hřebínků.
  • 3
    Při podávání kotlety zdobíme kolečky jablek, párkem a slaninou, kterou jsme z jedné strany obalili v mleté paprice. Podléváme vlastní šťávou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.