Valašské frgále s jablečnými povidly

75 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
393 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
20 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
1 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy nalijeme polovinu mléka, přidáme rozdrobené droždí, lžičku cukru, necháme vzejít kvásek. V další míse utřeme máslo s cukrem a žloutky, přimícháme kvásek, zbytek mléka, mouku, špetku soli, vypracujeme těsto. Mísu zakryjeme utěrkou a odložíme na teplé místo kynout.
  • 2
    V mísce smícháme hrubou mouku, máslo, cukr a vypracujeme pomocí prstů drobenku. Troubu předehřejeme na 170 stupňů Celsia.
  • 3
    Na dva plechy rozložíme pečící papír, těsto rozdělíme na dva díly a z každého dílu vyválíme na plechu kruh. Těsto důkladně potřeme jablečnými povidly a posypeme drobenkou. V kastrůlku rozpustíme máslo, přidáme rum, promícháme a takto připravenou směsí pokapeme koláče. Pak vložíme koláče do trouby a pečeme asi 40 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.