Valašské frgále s jablečnými povidly
75 min.
Ingredience
- 120mililitrůMléko polotučné
- 40gramůCukr moučkový
- 100gramůMáslo čerstvé
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 350gramůMouka polohrubá
- 1špetkaSůl
- 3lžíceMáslo jihočeské
- 2lžíceRum
- 300gramůPovidla jablková
- 0,5kostkaDroždí
- Drobenka
- 100gramůMáslo čerstvé
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 70gramůCukr krupice
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
393 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
20 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
1 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Do mísy nalijeme polovinu mléka, přidáme rozdrobené droždí, lžičku cukru, necháme vzejít kvásek. V další míse utřeme máslo s cukrem a žloutky, přimícháme kvásek, zbytek mléka, mouku, špetku soli, vypracujeme těsto. Mísu zakryjeme utěrkou a odložíme na teplé místo kynout.
- 2V mísce smícháme hrubou mouku, máslo, cukr a vypracujeme pomocí prstů drobenku. Troubu předehřejeme na 170 stupňů Celsia.
- 3Na dva plechy rozložíme pečící papír, těsto rozdělíme na dva díly a z každého dílu vyválíme na plechu kruh. Těsto důkladně potřeme jablečnými povidly a posypeme drobenkou. V kastrůlku rozpustíme máslo, přidáme rum, promícháme a takto připravenou směsí pokapeme koláče. Pak vložíme koláče do trouby a pečeme asi 40 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.