Valašské haferové knedlíky

42 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1355 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
47 g
Sacharidy
209 g
Vláknina
7 g
Cukr
55 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Droždí rozmícháme s krupicovým cukrem, přilijeme trochu vlažného mléka, promícháme a na teplém místě necháme vzejít kvásek.
  • 2
    V míse dobře promícháme mouku, vejce, špetku soli, zbytek vlažného mléka a kvásek. Vypracujeme hladké, nelepivé těsto, které necháme vykynout.
  • 3
    Vykynuté těsto rozválíme na silnější plát a rozkrájíme na čtverce. Na každý čtverec těsta dáme omyté, okapané borůvky (mohou být i oslazené cukrem), dobře zabalíme a necháme znovu kynout.
  • 4
    Vykynuté knedlíky opatrně vkládáme do vroucí mírně osolené vody a podle velikosti vaříme 10-12 minut. Během vaření každý knedlík obrátíme.
  • 5
    Uvařené knedlíky vyjmeme z vody a ihned propíchneme vidličkou, aby z nich mohla uniknout pára a nesrazily se.
  • 6
    Při podávání knedlíky sypeme moučkovým cukrem, mletým mákem a přeléváme je rozpuštěným máslem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.