Valašské haferové knedlíky
42 min.
Ingredience
- 20gramůDroždí
- 30gramůCukr krupice
- 330mililitrůMléko polotučné
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžičkaSůl
- 450gramůBorůvky
- 80gramůMák mletý
- 150gramůMáslo čerstvé
- 2litryVoda pitná
- 150gramůCukr moučkový
- 750gramůMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1355 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
47 g
Sacharidy
209 g
Vláknina
7 g
Cukr
55 g
Postup přípravy
- 1Droždí rozmícháme s krupicovým cukrem, přilijeme trochu vlažného mléka, promícháme a na teplém místě necháme vzejít kvásek.
- 2V míse dobře promícháme mouku, vejce, špetku soli, zbytek vlažného mléka a kvásek. Vypracujeme hladké, nelepivé těsto, které necháme vykynout.
- 3Vykynuté těsto rozválíme na silnější plát a rozkrájíme na čtverce. Na každý čtverec těsta dáme omyté, okapané borůvky (mohou být i oslazené cukrem), dobře zabalíme a necháme znovu kynout.
- 4Vykynuté knedlíky opatrně vkládáme do vroucí mírně osolené vody a podle velikosti vaříme 10-12 minut. Během vaření každý knedlík obrátíme.
- 5Uvařené knedlíky vyjmeme z vody a ihned propíchneme vidličkou, aby z nich mohla uniknout pára a nesrazily se.
- 6Při podávání knedlíky sypeme moučkovým cukrem, mletým mákem a přeléváme je rozpuštěným máslem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.