Valašské kozí pití
10 min.
Ingredience
- 6kusůBezinkový květ
- 2lžíceLipový květ
- 2lžíceMáta
- 2lžíceChmelové šištice
- 1kusCitrony
- 5litrůVoda pitná
- 600gramůCukr krupice
- 1decilitrOcet kvasný lihový
Počet porcí:
5Postup přípravy
- 16 květů černého bezu, 2 lžíce lipového květu, 2 lžíce máty peprné a 2 lžíce chmelu omyjeme pod tekoucí vodou a necháme odkapat. Omytý citron pokrájíme na plátky.
- 25 litrů studené vody nalijeme do velké skleněné nádoby. Rozmícháme v ní cukr, ocet, do vody zamícháme květy z černého bezu, chmel a lipový květ. Na nádobu dáme husté plátno, které dobře zavážeme okolo hrdla a obsah necháme luhovat asi 4 dny v teple.
- 3Po 4 dnech kozí pití scedíme a dáme do lahví, které dobře uzavřeme, protože má tendenci perlit a šumět.
- 4Podáváme vychlazené v horkých dnech - osvěží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.