Valašské kozí pití

10 min.

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
475 kcal
Sacharidy
123 g
Vláknina
940 mg
Cukr
117 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    6 květů černého bezu, 2 lžíce lipového květu, 2 lžíce máty peprné a 2 lžíce chmelu omyjeme pod tekoucí vodou a necháme odkapat. Omytý citron pokrájíme na plátky.
  • 2
    5 litrů studené vody nalijeme do velké skleněné nádoby. Rozmícháme v ní cukr, ocet, do vody zamícháme květy z černého bezu, chmel a lipový květ. Na nádobu dáme husté plátno, které dobře zavážeme okolo hrdla a obsah necháme luhovat asi 4 dny v teple.
  • 3
    Po 4 dnech kozí pití scedíme a dáme do lahví, které dobře uzavřeme, protože má tendenci perlit a šumět.
  • 4
    Podáváme vychlazené v horkých dnech - osvěží.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.