Valašské kynuté borůvkové knedle

70 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
841 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
15 g
Sacharidy
162 g
Vláknina
12 g
Cukr
45 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Borůvky pečlivě přebereme, důkladně v cedníku propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
  • 2
    V misce do 1 dl vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme lžičku krupicového cukru a lžíci mouky, promícháme a kvásek necháme 15 minut na teplém místě.
  • 3
    Zbylou mouku smícháme v míse se zbylým krupicovým cukrem a solí, přilijeme zbylé mléko rozšlehané s vajíčkem, přidáme kvásek, vymícháme tužší těsto a necháme ho 30 až 45 minut přikryté kynout.
  • 4
    Vykynuté těsto rozdělíme na kousky, ze kterých uděláme placičky. Na ně dáme borůvky, placičky zabalíme do tvaru kulatých knedlíků a necháme ještě 10 minut kynout.
  • 5
    V hrnci přivedeme k varu vodu a vykynuté knedlíky v ní vaříme 5 až 7 minut. Během vaření je občas promícháme. Uvařené knedlíky hned po vyjmutí propícháme vidličkou a podáváme posypané mletým mákem, smíchaným s moučkovým cukrem a přelité rozpuštěným máslem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.