Valašské vepřové medailonky – kočičí křik

32 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
594 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
36 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
592 mg
Cukr
358 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřovou panenku omyjeme, osušíme, nakrájíme na tenké plátky. Maso osolíme, posypeme drceným kmínem, bílým pepřem a mletým zázvorem.
  • 2
    Očištěnou šalotku drobně pokrájíme a v hluboké pánvi ji zpěníme na rozpáleném oleji s máslem.
  • 3
    Na šalotku položíme plátky masa, krátce je restujeme z obou stran. Po 1 minutě restování přilijeme horký hovězí bujon, přimícháme nastrouhanou citronovou kůru (z čerstvého citronu!) a pod pokličkou dusíme 5–10 minut doměkka. Občas promícháme.
  • 4
    V zakysané smetaně si rozmixujeme hladkou mouku a pomalu ji za stálého míchání přilijeme k masu a krátce povaříme.
  • 5
    Podle chuti můžeme přidat pár kapek octa (nebo citronové šťávy).

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.