Valašské vepřové medailonky – kočičí křik
32 min.
Ingredience
- 750gramůVepřová panenka
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaKmín drcený
- 0,5lžičkaPepř bílý
- 1lžičkaZázvor mletý
- 2kusyŠalotka
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 80gramůMáslo čerstvé
- 1decilitrBujón hovězí
- 1lžíceCitronová kůra
- 2,5decilitrySmetana zakysaná 14%
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžičkaOcet vinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
594 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
36 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
592 mg
Cukr
358 mg
Postup přípravy
- 1Vepřovou panenku omyjeme, osušíme, nakrájíme na tenké plátky. Maso osolíme, posypeme drceným kmínem, bílým pepřem a mletým zázvorem.
- 2Očištěnou šalotku drobně pokrájíme a v hluboké pánvi ji zpěníme na rozpáleném oleji s máslem.
- 3Na šalotku položíme plátky masa, krátce je restujeme z obou stran. Po 1 minutě restování přilijeme horký hovězí bujon, přimícháme nastrouhanou citronovou kůru (z čerstvého citronu!) a pod pokličkou dusíme 5–10 minut doměkka. Občas promícháme.
- 4V zakysané smetaně si rozmixujeme hladkou mouku a pomalu ji za stálého míchání přilijeme k masu a krátce povaříme.
- 5Podle chuti můžeme přidat pár kapek octa (nebo citronové šťávy).
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.