Valašské vepřové plátky
45 min.
Ingredience
- 600gramůVepřová kýta
- 1lžičkaPepř bílý
- 0,5lžíceSůl
- 40gramůSádlo škvařené
- 1decilitrVoda pitná
- 220gramůŽampiony čerstvé
- 1,5lžíceMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaSůl mořská
- 4lžičkyPepř 4 barev
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2,3decilitrySmetana zakysaná 15%
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
527 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
39 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Vepřovou omytou a osušenou kýtu nakrájíme přes vlákno na tenké plátky. posypeme je bílým pepřem a osolíme.
- 2V pekáči rozpálíme sádlo, plátky masa zprudka restujeme z každé strany (celkem 1 minutu), pak přilijeme 1 dl horké vody a pod pokličkou dusíme asi 10-15 minut.
- 3Očištěné a omyté žampiony pokrájíme na plátky. V pánvi na rozpáleném másle je krátce osmažíme, pak je osolíme mořskou solí a opepříme pepřem 4 barev.
- 4Měkké maso vyjmeme z pekáče, výpek poprášíme moukou, promícháme a krátce povaříme. Přilijeme rozšlehanou kysanou smetanu a vše znovu dobře promícháme. Vložíme nazpět maso, přidáme žampiony, promícháme a pomalu povaříme přibližně 2-4 minuty.
- 5Podle chuti můžeme dosolit, plátky masa s omáčkou rozdělíme na talíře a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.