Valašské vepřové plátky

45 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
527 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
39 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřovou omytou a osušenou kýtu nakrájíme přes vlákno na tenké plátky. posypeme je bílým pepřem a osolíme.
  • 2
    V pekáči rozpálíme sádlo, plátky masa zprudka restujeme z každé strany (celkem 1 minutu), pak přilijeme 1 dl horké vody a pod pokličkou dusíme asi 10-15 minut.
  • 3
    Očištěné a omyté žampiony pokrájíme na plátky. V pánvi na rozpáleném másle je krátce osmažíme, pak je osolíme mořskou solí a opepříme pepřem 4 barev.
  • 4
    Měkké maso vyjmeme z pekáče, výpek poprášíme moukou, promícháme a krátce povaříme. Přilijeme rozšlehanou kysanou smetanu a vše znovu dobře promícháme. Vložíme nazpět maso, přidáme žampiony, promícháme a pomalu povaříme přibližně 2-4 minuty.
  • 5
    Podle chuti můžeme dosolit, plátky masa s omáčkou rozdělíme na talíře a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.