Valencijské piškoty
35 min.
Ingredience
- 250mililitrůOlej rostlinný
- 500gramůCukr krupice
- 4kusyKypřicí prášek do pečiva
- 1lžíceSkořice mletá
- 100gramůMandle
- 1kusCitrony
- 6kusůVejce slepičí
- 700gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
780 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
35 g
Sacharidy
107 g
Vláknina
4 g
Cukr
50 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 180C.
- 2Nejprve ušleháme vejce s olejem. Olej přiléváme pomalu, tenkým pramínkem. Poté stejně zašleháme mléko, přidáme cukr, citronovou kůru a dle chuti skořici. Všleháme mouku, mleté mandle a na závěr kypřicí prášky. Těsto musí být hladké a tekuté.
- 3Vlijeme do podlouhlých formiček (zaplníme je z poloviny).
- 4Upečeme dozlatov cca 15min a podáváme posypané cukrem a skořicí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.