Valtické kuře

110 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
580 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
41 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
1 g
Cukr
782 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřata očistíme, omyjeme, naporcujeme a osolíme. Na části tuku je po obou stranách opečeme.
  • 2
    Maso vyjmeme a přidáme očištěnou, nakrájenou cibuli, kterou na zbylém tuku osmažíme dozlatova. Zasypeme paprikou, necháme zpěnit a vložíme kuřata, nové koření, podlijeme vodou a dusíme doměkka.
  • 3
    Potom kuřata vyjmeme, vydusíme na tuk šťávu, zaprášíme moukou, osmahneme dozlatova, zalijeme vodou a provaříme. Přilijeme smetanu a mléko.
  • 4
    Omáčku přecedíme, přidáme na kostičky nakrájený celer a mrkev, předem podušené na slanině, zalijeme vínem a krátce podusíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.