Valtické kuře
110 min.
Ingredience
- 110gramůCibule
- 2000gramůKuře
- 20gramůSůl
- 75gramůTuk
- 0,5gramNové koření celé
- 75gramůCeler bulvový
- 75gramůMrkev kořen
- 8gramůPaprika mletá sladká
- 40gramůSlanina vepřová
- 75mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1decilitrVíno bílé
- 400mililitrůVoda pitná
- 150mililitrůMléko polotučné
- 75gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
580 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
41 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
1 g
Cukr
782 mg
Postup přípravy
- 1Kuřata očistíme, omyjeme, naporcujeme a osolíme. Na části tuku je po obou stranách opečeme.
- 2Maso vyjmeme a přidáme očištěnou, nakrájenou cibuli, kterou na zbylém tuku osmažíme dozlatova. Zasypeme paprikou, necháme zpěnit a vložíme kuřata, nové koření, podlijeme vodou a dusíme doměkka.
- 3Potom kuřata vyjmeme, vydusíme na tuk šťávu, zaprášíme moukou, osmahneme dozlatova, zalijeme vodou a provaříme. Přilijeme smetanu a mléko.
- 4Omáčku přecedíme, přidáme na kostičky nakrájený celer a mrkev, předem podušené na slanině, zalijeme vínem a krátce podusíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.