Vanilková bublanina
50 min.
Ingredience
- 1kusCukr vanilka
- 1hrnekMouka polohrubá
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 70gramůMáslo čerstvé
- 50gramůTuk
- 2lžíceStrouhanka
- 500gramůMeruňky
- 1hrnekCukr moučkový
- 3kusyVejce slepičí
- 1hrnekMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžíceMouka pšeničná hrubá
- 1hrnekMléko polotučné
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
293 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
12 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
2 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Polohrubou a hladkou mouku smícháme s vanilkovým cukrem a práškem do pečiva.
- 2Přidáme cukr, mléko s rozšlehanými vejci, rozhřáté, vychladlé máslo a umícháme řidší těsto.
- 3Těsto rozetřeme do tukem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáče a poklademe ovocem prosypaným moukou.
- 4Bublaninu upečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.