Vanilková domácí zmrzlina s jahodami

35 min.

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
343 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
23 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
323 mg
Cukr
23 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Smetanu s 1 dl mléka, 50 g cukru, vanilkovým cukrem a vyškrábanou vanilkovou dření svaříme ve vhodném kastrůlku. Žloutky se zbylým cukrem v horké vodní lázní vyšleháme na hustou pěnu. Teplou smetanu s mlékem opatrně vmícháme do žloutků. Dále šleháme ve vodní lázni, dokud směs nezhoustne.
  • 2
    Vybereme z vodní lázně, přidáme med, citrónovou šťávu a dobře promícháme, aby se med rozpustil. Rychle vychladíme v ledové vodě nebo v misce s ledem. Krém propasírujeme přes husté síto a vložíme do lednice na 240 minut vychladit. Krém opět promixujeme, vlijeme do nerezové nádoby, v lednici necháme mírně zmrazit. Po dobu mražení několikrát promícháme. Poté necháme úplně zmrazit po 2 - 3 hodiny.
  • 3
    Před podáváním zmrzlinovou lžíci naškrábeme zmrzlinu a poklademe ji do jednotlivých misek. Ozdobíme jahodami, polijeme čokoládovou polevou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.