Vanilková pannacotta s malinami
25 min.
Ingredience
- 1kusVanilkový lusk
- 4lžíceCukr krupice
- 500gramůMaliny
- 500mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1lžíceSirup malinový
- 1kusCukr vanilka
- 50gramůČokoláda hořká
- 5plátkůŽelatina bílá plátky
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
272 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
13 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
6 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Vydlabeme vanilkový lusk.
- 2Lusk, dřeň a cukr povaříme 15 minut se smetanou a poté lusk vyjmeme.
- 3Do horké smetany přidáme želatinu a rozpustíme ji za stálého míchání.
- 44 formičky vypláchneme studenou vodou a naplníme smetanou.
- 5Chladíme přikryté 4 hodiny.
- 6Část malin dáme stranou a ostatní rozmixujeme na pyré. Smícháme s vanilkovým cukrem a malinovou šťávou a rozdělíme na 4 talíře.
- 7Misky s krémem dáme na pár minut do horké vody a vyklopíme na pyré.
- 8Ozdobíme malinami a rozpuštěnou čokoládou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.