Vanilková trubička s višňovou zmrzlinou
25 min.
Ingredience
- Krém
- 250gramůMascarpone
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 20gramůCukr vanilka
- 20mililitrůLikér mandlový - Amaretto
- 100gramůSmetana 33% (šlehačka)
- Trubičky
- 50gramůVaječný bílek slepičí
- 100gramůCukr moučkový
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- Zmrzlina
- 150gramůVišně
- 100gramůCukr moučkový
- 1000mililitrůVoda pitná
- 50mililitrůVíno šumivé (sekt)
- 20mililitrůVodka
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
317 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
17 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
398 mg
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Do misky nasypeme cukr, přidáme bílky a vyšleháme, pomalu přisypeme mouku a metlou vyšleháme hladké těsto. Plech potáhneme papírem na pečení, na něj rovnoměrně v tenké vrstvě namažeme těsto, vložíme do vyhřáté trouby a upečeme. Plech vyndáme, těsto rychle nařežeme na obdélníčky a zavineme do ruliček. Necháme vychladnout.
- 2Do mixéru nasypeme vypeckované višně, cukr, přilijeme vodu, šumivé víno, vodku a rozmixujeme dohladka. Hmotou naplníme formičky na zmrzlinu a dáme zamrazit.
- 3Do misky vložíme mascarpone, žloutky, přisypeme vanilkový cukr, vyšleháme, zakápneme likérem a nakonec přimícháme šlehačku. Vzniklým krémem naplníme trubičky, upravíme na talířky, přidáme kopeček višňové zmrzliny a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.