Vanilková trubička s višňovou zmrzlinou

25 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
317 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
17 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
398 mg
Cukr
21 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do misky nasypeme cukr, přidáme bílky a vyšleháme, pomalu přisypeme mouku a metlou vyšleháme hladké těsto. Plech potáhneme papírem na pečení, na něj rovnoměrně v tenké vrstvě namažeme těsto, vložíme do vyhřáté trouby a upečeme. Plech vyndáme, těsto rychle nařežeme na obdélníčky a zavineme do ruliček. Necháme vychladnout.
  • 2
    Do mixéru nasypeme vypeckované višně, cukr, přilijeme vodu, šumivé víno, vodku a rozmixujeme dohladka. Hmotou naplníme formičky na zmrzlinu a dáme zamrazit.
  • 3
    Do misky vložíme mascarpone, žloutky, přisypeme vanilkový cukr, vyšleháme, zakápneme likérem a nakonec přimícháme šlehačku. Vzniklým krémem naplníme trubičky, upravíme na talířky, přidáme kopeček višňové zmrzliny a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.