Vanilková zmrzlina

30 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
299 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
14 g
Sacharidy
33 g
Cukr
25 g
Vápník
193 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vanilkový lusk podélně rozřízneme a vyškrábneme z něj do kastrolu semena. Přilijeme mléko a pomalu přivedeme k varu. Odstavíme a necháme asi 10minut stát.
  • 2
    Žloutky s cukrem utřeme do smetanové směsi. Poté postupně přiléváme teplé mléko a vaříme tak dlouho, dokud směs nezhoustne. Odstavíme a necháme vychladnout.
  • 3
    Vanilkový lusk vyjmeme, vmícháme ušlehanou smetanu, nalijeme do zmrzlinového strojku a připravíme zmrzlinu dle návodu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.