Vanilková zmrzlina
30 min.
Ingredience
- 125mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 150gramůCukr krupice
- 2kusyVanilkový lusk
- 7kusůVaječný žloutek slepičí
- 750mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
299 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
14 g
Sacharidy
33 g
Cukr
25 g
Vápník
193 mg
Postup přípravy
- 1Vanilkový lusk podélně rozřízneme a vyškrábneme z něj do kastrolu semena. Přilijeme mléko a pomalu přivedeme k varu. Odstavíme a necháme asi 10minut stát.
- 2Žloutky s cukrem utřeme do smetanové směsi. Poté postupně přiléváme teplé mléko a vaříme tak dlouho, dokud směs nezhoustne. Odstavíme a necháme vychladnout.
- 3Vanilkový lusk vyjmeme, vmícháme ušlehanou smetanu, nalijeme do zmrzlinového strojku a připravíme zmrzlinu dle návodu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.