Vanilková zmrzlina domácí
20 min.
Ingredience
- 6decilitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1kusVanilkový lusk
- 1kusCitrony
- 4kusyVejce slepičí
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 175gramůCukr moučkový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
529 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
40 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
783 mg
Cukr
29 g
Postup přípravy
- 1Smetanu vlijeme do hrnce se silným dnem a zahříváme. Přidáme citronovou kůru, vanilku, vejce a žloutky a zahříváme k bodu varu. Ztlumíme plamen a vaříme 10 minut, až směs zhoustne. Zamícháme do směsi cukr a necháme vychladnout. Propasírujeme.
- 2Vanilkový lusk rozřízneme, odstraníme semena a zamícháme do zmrzlinové hmoty.
- 3Nalijeme do plastové nádoby s víčkem a necháme přes noc zamrazit.
- 4Podáváme zmrzlé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.