Vanilková zmrzlina domácí

20 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
529 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
40 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
783 mg
Cukr
29 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Smetanu vlijeme do hrnce se silným dnem a zahříváme. Přidáme citronovou kůru, vanilku, vejce a žloutky a zahříváme k bodu varu. Ztlumíme plamen a vaříme 10 minut, až směs zhoustne. Zamícháme do směsi cukr a necháme vychladnout. Propasírujeme.
  • 2
    Vanilkový lusk rozřízneme, odstraníme semena a zamícháme do zmrzlinové hmoty.
  • 3
    Nalijeme do plastové nádoby s víčkem a necháme přes noc zamrazit.
  • 4
    Podáváme zmrzlé.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.