Vanilková zmrzlina II

14 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
182 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
14 g
Sacharidy
5 g
Cukr
252 mg
Vápník
72 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mléko a smetanu necháme projít varem, přidáme vanilkový lusk, který přepůlíme a nožem vsypeme semínka, přiklopíme a necháme 10 minut odstát.
  • 2
    Žloutky utřeme s cukrem do pěny a přidáme trochu mléka, promícháme dohladka a vlijeme do zbylého mléka. Povaříme cca 3-4 minuty za stálého míchání.
  • 3
    Ještě teplé přecedíme, ochladíme a dáme do mrazáku.
  • 4
    Po 30 minutách zmrzlinu promícháme a necháme zatuhnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.