Vanilková zmrzlina II
14 min.
Ingredience
- 5lžicCukr moučka
- 2kusyVanilkový lusk
- 250mililitrůMléko plnotučné
- 6kusůVaječný žloutek slepičí
- 250mililitrůSmetana ke šlehání
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
182 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
14 g
Sacharidy
5 g
Cukr
252 mg
Vápník
72 g
Postup přípravy
- 1Mléko a smetanu necháme projít varem, přidáme vanilkový lusk, který přepůlíme a nožem vsypeme semínka, přiklopíme a necháme 10 minut odstát.
- 2Žloutky utřeme s cukrem do pěny a přidáme trochu mléka, promícháme dohladka a vlijeme do zbylého mléka. Povaříme cca 3-4 minuty za stálého míchání.
- 3Ještě teplé přecedíme, ochladíme a dáme do mrazáku.
- 4Po 30 minutách zmrzlinu promícháme a necháme zatuhnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.