Vanilková zmrzlina s banánem
35 min.
Ingredience
- 250mililitrůMléko plnotučné
- 1kusVanilkový lusk
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 100gramůCukr krupice
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 2kusyBanány
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
261 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
16 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
1 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce dáme mléko a vanilkový lusk, přivedeme k varu, ale nenecháme vařit, hned odstavíme. Necháme 20 minut stát. Vyndáme vanilkový lusk, semínka vyškrábneme do mléka. Do misky dáme žloutky, cukr a vyšleháme krém. Přilijeme 2 lžíce odstaveného mléka a šleháme dál. Po chvilce přidáme další 2 lžíce mléka. Poté za stálého šlehání pomalu přilijeme zbytek mléka. Vrátíme do hrnce a při mírné teplotě mícháme do zhoustnutí. Po zhoustnutí hrnec odstavíme a necháme vychladnout. Poté přimícháme rozmačkané banány. Nakonec dáme směs do plastové nádoby a na 2 hodiny do mrazáku. Poté zmrzlinu vyndáme a rozšleháme. Vrátíme zpět do mrazáku a proces opakujeme celkem třikrát.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.