Vanilková zmrzlina s banánem

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
261 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
16 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
1 g
Cukr
18 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce dáme mléko a vanilkový lusk, přivedeme k varu, ale nenecháme vařit, hned odstavíme. Necháme 20 minut stát. Vyndáme vanilkový lusk, semínka vyškrábneme do mléka. Do misky dáme žloutky, cukr a vyšleháme krém. Přilijeme 2 lžíce odstaveného mléka a šleháme dál. Po chvilce přidáme další 2 lžíce mléka. Poté za stálého šlehání pomalu přilijeme zbytek mléka. Vrátíme do hrnce a při mírné teplotě mícháme do zhoustnutí. Po zhoustnutí hrnec odstavíme a necháme vychladnout. Poté přimícháme rozmačkané banány. Nakonec dáme směs do plastové nádoby a na 2 hodiny do mrazáku. Poté zmrzlinu vyndáme a rozšleháme. Vrátíme zpět do mrazáku a proces opakujeme celkem třikrát.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.