Vanilková zmrzlina s bezé
30 min.
Ingredience
- 1kusVanilkový lusk
- 1lžičkaCitronová kůra
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 150gramůCukr krupice
- 2lžíceCukr vanilka
- 500mililitrůZmrzlina vanilková
- 500mililitrůMléko polotučné
- 80gramůPšeničná krupice
- 1kusJablka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
661 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
21 g
Sacharidy
103 g
Vláknina
2 g
Cukr
69 g
Postup přípravy
- 1Vanilkový lusk rozkrojíme a vydlabeme dřeň. Vmícháme ji do mléka spolu s citronovou kůrou a povaříme. Vsypeme krupici, ještě krátce povaříme a odstavíme z ohně. Vmícháme žloutky a oloupané, jemně nastrouhané jablko.
- 2Plech opláchneme studenou vodou, rozprostřeme na něj asi 1 cm vysokou vrstvu krupicové kaše a necháme vychladnout. Potom z placky vykrojíme 4 kolečka.
- 3Z bílků ušleháme sníh a postupně do něj přisypáváme cukr. Hmotu naplníme do cukrářského sáčku, na každou placku dáme velký kopeček vanilkové zmrzliny, navrch nastříkáme sněhovou čepici.
- 4Dezert zapékáme v troubě vyhřáté na 250 stupňů Celsia asi 4 minuty a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.