Vanilková zmrzlina s bezé

30 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
661 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
21 g
Sacharidy
103 g
Vláknina
2 g
Cukr
69 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vanilkový lusk rozkrojíme a vydlabeme dřeň. Vmícháme ji do mléka spolu s citronovou kůrou a povaříme. Vsypeme krupici, ještě krátce povaříme a odstavíme z ohně. Vmícháme žloutky a oloupané, jemně nastrouhané jablko.
  • 2
    Plech opláchneme studenou vodou, rozprostřeme na něj asi 1 cm vysokou vrstvu krupicové kaše a necháme vychladnout. Potom z placky vykrojíme 4 kolečka.
  • 3
    Z bílků ušleháme sníh a postupně do něj přisypáváme cukr. Hmotu naplníme do cukrářského sáčku, na každou placku dáme velký kopeček vanilkové zmrzliny, navrch nastříkáme sněhovou čepici.
  • 4
    Dezert zapékáme v troubě vyhřáté na 250 stupňů Celsia asi 4 minuty a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.