Vanilková zmrzlina s jahodovým coulis

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
670 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
24 g
Sacharidy
102 g
Vláknina
5 g
Cukr
74 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mléko, 100g cukru a rozříznutý, vyškrábnutý vanilkový lusk přivedeme k varu, poté odstavíme, zakryjeme pokličkou a necháme cca 10min stát.
  • 2
    Mezitím utřeme žloutky se 100g cukru. Mléko přivedem opět k varu, trochou mléka rozředíme žloutky, směs vmícháme do horkého mléka a za stálého míchání povaříme. Kastrol sejmeme ze sporáku jakmile se začnou tvořit vzduchové bubliny. Přilijeme 100ml smetany a opatrně promícháme. Směs nalijeme do zmrzlinového strojku a mrazíme cca 2hodiny.
  • 3
    Jahody omyjeme, odstraníme stopky a 1/4 z nich vidličkou rozmačkáme se zbylým cukrem. Směs při nízké teplotě asi 15min povaříme a necháme vychladnout. Poté ji smícháme se šlehačkou ušlehanou ze zbylé smetany a vanilkového cukru.
  • 4
    Zmrzlinu rozdělíme do vychlazených pohárů, ozdobíme několika jahodami a přelijeme jahodovým coulis. Zbylé jahody servírujeme zvlášť.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.