Vanilková zmrzlina s rebarborovou omáčkou

20 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
482 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
7 g
Sacharidy
104 g
Vláknina
5 g
Cukr
89 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rebarboru důkladně omyjeme studenou vodu, z neloupané odřízneme tuhé konce a ostatní nakrájíme na tenké plátky.
  • 2
    Do nízkého hrnce s horkou vodou vmícháme vanilkový a moučkový cukr, přidáme nakrájenou rebarboru a za stálého míchání vodu přivedeme k varu. Hrnec částečně přikryjeme poklicí a rebarboru vaříme 3 minuty, pak poklici sundáme a necháme další 3 minuty vařit odkryté. V hrnci by měl být růžový sirup a rebarbora měkká tak, že drží tvar, ale již se téměř rozpadá.
  • 3
    Hotovou omáčku přecedíme do džbánu nebo mísy, mírně vychladlou jí poléváme vanilkovou zmrzlinu v pohárech a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 30. 5. 2016
Vanilková zmrzlina s rebarborovou omáčkou
Pikantně nakyslá rebarborová omáčka se ke sladké a trošku fádní zmrzlině skvěle hodí. Určitě budu opakovat. Palec nahoru a doporučuji k vyzkoušení 🙂
Anonymní uživatel
po 30. 5. 2016
Vanilková zmrzlina s rebarborovou omáčkou
Doplněk: Omáčku jsem necedila, kousky rebarbory nám nevadily.