Vanilková zrmzlina s kardamomem
25 min.
Ingredience
- 300mililitrůMléko plnotučné
- 1kusVanilkový lusk
- 150mililitrůSmetana ke šlehání
- 6kusůKardamom
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 125gramůCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
403 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
12 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
17 g
Cukr
31 g
Postup přípravy
- 1V hrnci svaříme převaříme mléko s vanilkovým luskem, odstavíme z ohně a necháme stát 10 minut. Potom celý lusk vyjmeme.
- 2Smetanu s drceným zeleným kardamomem zahřejeme, odstavíme a chvíli necháme propojit chutě.
- 3V horké vodní lázni třeme žloutky s cukrem do zhoustnutí. Přilijeme připravené teplé mléko a mícháme, aby se směs spojila. Nadrcené lusky kardamomu vyjmeme a přidáme připravenou smetanu. Za stálého míchání vaříme 10 minut.
- 4Nakonec směs zpracujeme ve zmrzlinovém strojku nebo ji v mělké nádobě chladíme 1-2 hodiny, potom našleháme a zmrazíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.