Vanilková zrmzlina s kardamomem

25 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
403 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
12 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
17 g
Cukr
31 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci svaříme převaříme mléko s vanilkovým luskem, odstavíme z ohně a necháme stát 10 minut. Potom celý lusk vyjmeme.
  • 2
    Smetanu s drceným zeleným kardamomem zahřejeme, odstavíme a chvíli necháme propojit chutě.
  • 3
    V horké vodní lázni třeme žloutky s cukrem do zhoustnutí. Přilijeme připravené teplé mléko a mícháme, aby se směs spojila. Nadrcené lusky kardamomu vyjmeme a přidáme připravenou smetanu. Za stálého míchání vaříme 10 minut.
  • 4
    Nakonec směs zpracujeme ve zmrzlinovém strojku nebo ji v mělké nádobě chladíme 1-2 hodiny, potom našleháme a zmrazíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.