Vanilkové bábovičky
100 min.
Ingredience
- 150mililitrůMléko plnotučné
- 100mililitrůSmetana
- 1kusVanilkový lusk
- 50gramůMouka pšeničná hladká
- 125gramůCukr moučka
- 1kusVejce slepičí
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 25gramůMáslo čerstvé
- 15mililitrůRum
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
82 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
5 g
Sacharidy
6 g
Cukr
77 mg
Vápník
22 g
Postup přípravy
- 1Vanilkový lusk podélně rozřízneme. Máslo nakrájíme a necháme změknout. V rendlíku zahřejeme mléko se smetanou a vanilkovým luskem.
- 2V míse promícháme cukr s moukou, přidáme vejce a dobře promícháme. Poté za stálého mícháni vlijeme vlažnou smetanovou směs (vanilku vyjmeme) a máslo. Když je máslo zcela rozpuštěné, vrátíme do směsi vanilkový lusk. Směs necháme zchladnout, poté překryjeme a vložíme na alespoň 10 hodin do chladničky.
- 3Těsto vyjmeme z ledničky asi hodinu před dalším zpracováním a vyjmeme z něj vanilkový lusk, troubu předehřejeme na 270 °C.
- 4Těsto vyšleháme a plníme do formiček (silikonových) ze tří čtvrtin a dáme péct. Když těsto „vyběhne“, snížíme teplotu na 180 °C a pečeme, dokud těsto nezhnědne (cca 65 minut).
- 5Bábovičky necháme vychladnout, poté je vyklopíme na mísu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.