Vanilkové bábovičky

100 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
82 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
5 g
Sacharidy
6 g
Cukr
77 mg
Vápník
22 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vanilkový lusk podélně rozřízneme. Máslo nakrájíme a necháme změknout. V rendlíku zahřejeme mléko se smetanou a vanilkovým luskem.
  • 2
    V míse promícháme cukr s moukou, přidáme vejce a dobře promícháme. Poté za stálého mícháni vlijeme vlažnou smetanovou směs (vanilku vyjmeme) a máslo. Když je máslo zcela rozpuštěné, vrátíme do směsi vanilkový lusk. Směs necháme zchladnout, poté překryjeme a vložíme na alespoň 10 hodin do chladničky.
  • 3
    Těsto vyjmeme z ledničky asi hodinu před dalším zpracováním a vyjmeme z něj vanilkový lusk, troubu předehřejeme na 270 °C.
  • 4
    Těsto vyšleháme a plníme do formiček (silikonových) ze tří čtvrtin a dáme péct. Když těsto „vyběhne“, snížíme teplotu na 180 °C a pečeme, dokud těsto nezhnědne (cca 65 minut).
  • 5
    Bábovičky necháme vychladnout, poté je vyklopíme na mísu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.