Vanilkové bezé s malinami

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
192 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
7 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
1 g
Cukr
28 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vanilkový lusk podélně rozkrojíme a vydlabeme dřeň. Smícháme ji se 125 g cukru. Bílky ušleháme do tuha a zvolna přisypáváme připravený cukr.
  • 2
    Cukrářský sáček s hvězdicovým nástavcem naplníme sněhem, na plech, vyložený pečicím papírem nastříkáme asi 40 hvězdiček. Sušíme je v troubě při mírné teplotě a pootevřených dvířkách trouby asi 60 minut.
  • 3
    Smetanu se zbylým cukrem do tuha ušleháme. Omyté maliny (několik ponecháme na ozdobu) rozmačkáme vidličkou a vmícháme do šlehačky. Trochou šlehačky slepíme vždy 2 bezé. Po vychlazení bezé upravíme na talířky a ozdobíme zbylými celými malinami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.