Vanilkové bezé s malinami
80 min.
Ingredience
- 1kusVanilkový lusk
- 140gramůCukr krupice
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 100gramůMaliny
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
192 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
7 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
1 g
Cukr
28 g
Postup přípravy
- 1Vanilkový lusk podélně rozkrojíme a vydlabeme dřeň. Smícháme ji se 125 g cukru. Bílky ušleháme do tuha a zvolna přisypáváme připravený cukr.
- 2Cukrářský sáček s hvězdicovým nástavcem naplníme sněhem, na plech, vyložený pečicím papírem nastříkáme asi 40 hvězdiček. Sušíme je v troubě při mírné teplotě a pootevřených dvířkách trouby asi 60 minut.
- 3Smetanu se zbylým cukrem do tuha ušleháme. Omyté maliny (několik ponecháme na ozdobu) rozmačkáme vidličkou a vmícháme do šlehačky. Trochou šlehačky slepíme vždy 2 bezé. Po vychlazení bezé upravíme na talířky a ozdobíme zbylými celými malinami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.