Vanilkové bochánky s malinami
55 min.
Ingredience
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 30gramůMáslo čerstvé
- 175gramůCukr krupice
- 1kusVanilkový lusk
- 100mililitrůSirup javorový
- 250gramůMaliny
- 2kusyVejce slepičí
- 4lžíceMléko polotučné
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 50gramůCukr moučkový
- 0,5lžičkaSoda jedlá
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
256 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
4 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
2 g
Cukr
29 g
Postup přípravy
- 1Máslo utřeme s cukrem a vydlabanou dření z vanilkového lusku, vmícháme vejce a javorový sirup. Do vzniklé hmoty přisypeme mouku, sodu a prášek do pečiva a nalijeme mléko. Vše zamícháme.
- 2Těstem naplníme papírové košíčky a do středu vmáčkneme malinu.
- 3Bochánky pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut. Upečené bochánky vyjmeme z trouby a ještě teplé ozdobíme zbylými malinami a pocukrujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.