Vanilkové cupcakes

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1105 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
76 g
Sacharidy
94 g
Vláknina
2 g
Cukr
36 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Příprava těsta: Suché ingredience smícháme ve větší míse. Rozpuštěné, vychladlé máslo promícháme s polovinou mléka a opatrně nalijeme k suché směsi. Zbytek mléka prošleháme s vejci a přilijeme do mísy. Získat bychomn měli spíš tekuté těsto. Polovinu rozlijeme do formy na muffiny a pečeme při 160 °C patnáct až dvacet minut. Postup zopakujeme s druhou polovinou těsta a muffiny necháme vychladnout.
  • 2
    Marshmallow krém: Asi deset minut šleháme 250 g másla, 110 g cukru a 2 lžíce vanilkového cukru. Ke směsi potom přimícháme 213 g marshmallow pěny (pod označením Marshmallow fluff pěnu zakoupíme v prodejnách s britskými specialitami.)
  • 3
    Připravený krém rozdělíme na poloviny. Jednu obarvíme žlutou potravinářskou barvou do světležluta a druhý malinovým barvivem do světlerůžova.
  • 4
    Krémem naplníme cukrářský sáček a ozdobíme vychladlé cupcakes. Dozdobíme cukrářským zdobením, např. kytičkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.