Vanilkové cupcakes
40 min.
Ingredience
- Marshmallow krém
- 250gramůMáslo čerstvé
- 110gramůCukr krupice
- 2lžíceCukr vanilka
- 213gramůPěna marshmallow
- Těsto
- 2kusyKypřicí prášek do pečiva
- 1lžičkaSůl
- 110gramůCukr krupice
- 2gramyCukr vanilka
- 250gramůMáslo čerstvé
- 375mililitrůMléko polotučné
- 5kusůVejce slepičí
- 375gramůMouka pšeničná hladká T 650
- Zdobení
- 1lžíceCukrové zdobení
- 0,5lžičkaPotravinářská barva
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1105 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
76 g
Sacharidy
94 g
Vláknina
2 g
Cukr
36 g
Postup přípravy
- 1Příprava těsta: Suché ingredience smícháme ve větší míse. Rozpuštěné, vychladlé máslo promícháme s polovinou mléka a opatrně nalijeme k suché směsi. Zbytek mléka prošleháme s vejci a přilijeme do mísy. Získat bychomn měli spíš tekuté těsto. Polovinu rozlijeme do formy na muffiny a pečeme při 160 °C patnáct až dvacet minut. Postup zopakujeme s druhou polovinou těsta a muffiny necháme vychladnout.
- 2Marshmallow krém: Asi deset minut šleháme 250 g másla, 110 g cukru a 2 lžíce vanilkového cukru. Ke směsi potom přimícháme 213 g marshmallow pěny (pod označením Marshmallow fluff pěnu zakoupíme v prodejnách s britskými specialitami.)
- 3Připravený krém rozdělíme na poloviny. Jednu obarvíme žlutou potravinářskou barvou do světležluta a druhý malinovým barvivem do světlerůžova.
- 4Krémem naplníme cukrářský sáček a ozdobíme vychladlé cupcakes. Dozdobíme cukrářským zdobením, např. kytičkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.