Vanilkové cupcakes zdobené vanilkovým máslovým krémem
50 min.
Ingredience
- Těsto
- 1lžičkaKypřící prášek do pečiva
- 1lžičkaSoda jedlá
- 250gramůCukr krupice
- 300gramůMáslo čerstvé
- 4kusyVejce slepičí
- 4lžíceMléko plnotučné
- 1kusVanilkový lusk
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- Vanilkový krém
- 300gramůMáslo čerstvé
- 675gramůCukr moučka
- 4lžíceMléko plnotučné
- 0,25lžičkaTresť vanilková
Počet porcí:
24Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
276 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
22 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
328 mg
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Troubu si předehřejeme na 170°C a připravíme si formu na 24ks mufin, do kterých vložíme papírové košíčky.
- 2Těsto: do mísy prosijeme hladkou mouku s kypřícím práškem, jedlou sodou a přimícháme cukr. Přidáme na kousky pokrájené změklé máslo a čerstvá vejce. Směs šleháme ručním elektrickým šlehačem do doby, až se všechny suroviny spojí.
- 3Z jednoho vanilkového lusku vyškrábneme do hrnečku všechna zrníčka a promícháme je s 3 lžícemi mléka.
- 4Za stálého šlehání přidáme vanilku s mlékem a šleháme dalších 30-60 sekund do doby, až se nám vše spojí. Vyšlehané těsto by mělo být hladké a nadýchané.
- 5Těstem naplníme košíčky tak, že těsto nabereme polévkovou lžicí a malou lžičkou ho ze lžíce seškrábneme do košíčku. Tak naplníme všechny košíčky do 2/3.
- 6Formu s naplněnými košíčky vložíme do středu předehřáté trouby, pečeme je přibližně 20 minut dozlatova. Dobře upečené těsto je na dotek pružné. Upečené košíčky necháme vychladnout.
- 7Připravíme si vanilkový krém: 650g moučkového cukru prosijeme do čisté mísy. Do skleničky se 40ml mléka si dáme 1/4 lžičky vanilkového extraktu a směs promícháme.
- 8V druhé míse ručním šlehačem vyšleháme pokrájené změklé máslo do světlé pěny. Za stálého šlehání 3-5 minut, budeme postupně přidávat po lžicích moučkový cukr a po lžicích mléko s vanilkovým extraktem. Šleháme do doby, až bude krém hodně nadýchaný. Potom ho dáme do cukrářského sáčku. Vychladlé košíčky dáme na mísu, nazdobíme krémem a podáváme. Dobrou chuť.
- 9Připravíme si vanilkový krém: 650g moučkového cukru prosijeme do čisté mísy. Do skleničky se 40ml mléka si dáme 1/4 lžičky vanilkového extraktu a směs promícháme.
- 10V druhé míse si ručním šlehačem vyšleháme pokrájené změklé máslo do světlé pěny. Za stálého šlehání 3-5 minut, budeme postupně přidávat po lžicích moučkový cukr a po lžicích mléko s vanilkovým extraktem. Šleháme do doby, až bude krém hodně nadýchaný. Potom ho dáme do cukrářského sáčku. Vychladlé košíčky dáme na mísu, nazdobíme krémem a podáváme. Dobrou chuť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.