Vanilkové hvězdičky
45 min.
Ingredience
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 500gramůCukr krupice
- 3kusyVanilkový lusk
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 300gramůMandle mleté
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
381 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
17 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
2 g
Cukr
49 g
Postup přípravy
- 1Bílky s 225 g cukru, dření z vanilkových lusků a citronovou šťávou ušleháme na pevný sníh. Přimícháme mleté mandle a těsto necháme chladit asi 2 hodiny.
- 2Těsto vyválíme mezi dvěma fóliemi na plát a tvořítkem vypichujeme hvězdičky. Urovnáme je na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 150 stupňů Celsia 10-15 minut.
- 3Zbylý cukr rozpustíme v 6 lžících vody a za vysoké teploty necháme zkaramelizovat. Pomocí lžíce ozdobíme hvězdičky karamelovými nitkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.