Vanilkové pyré s meruňkami

16 min.
Česká republika
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
52 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté meruňky ponoříme do misky s vroucí vodou a po 30 sekundách je vyjmeme a oloupeme. Vypeckujeme je, pokrájíme na kousky a dáme do rendlíku.
  • 2
    Omyté jablko s hruškou rozkrojíme, odstraníme jadřince, ovoce oloupeme a nakrájíme na kousky a přidáme je k meruňce.
  • 3
    Vanilkový lusk opláchneme pod tekoucí vodou, osušíme ho, podélně rozkrojíme a vyškrabeme ostrým nožem zrníčka přímo do rendlíku s ovocem. Přidáme 4 lžíce vody, doložíme 1/2 prázdného vanilkového lusku a pod pokličkou ovoce dusíme 6 minut. Vanilkový lusk pak vyjmeme a vše rozmixujeme na pyré. Podáváme vychladlé.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.