Vanilkové suflé

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
667 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
50 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
637 mg
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Smetanu v kastrůlku povaříme spolu s vydlabanou vanilkovou dření. Přisypeme vanilkový prášek, citronovou šťávu a kůru. Smícháme dohromady máslo s moukou, přidáme do smetanové hmoty. Rychlým mícháním metličkou dobře rozšleháme na hladkou hmotu. Povaříme přibližně 2-3 minuty. Hmotu stáhneme ze sporáku, necháme mírně vychladnout a postupně vmícháme žloutky. Nakonec přimícháme z bílků a cukru vyšlehaný tuhý sníh.
  • 2
    Máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formičky na suflé naplníme do 2/3 připraveným těstem. Ihned vložíme do předehřáté trouby. Při teplotě 180°C pečeme 20 minut. Upečené suflé vytáhneme z trouby, posypeme moučkovým cukrem a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.