Vanilkové suflé
40 min.
Ingredience
- 200gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 1kusVanilkový lusk
- 20gramůCukr vanilka
- 1lžičkaCitronová kůra
- 2mililitryCitronová šťáva
- 60gramůMáslo čerstvé
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 80gramůCukr krupice
- Na vymazaní formiček
- 60gramůMáslo čerstvé
- 40gramůMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
667 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
50 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
637 mg
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Smetanu v kastrůlku povaříme spolu s vydlabanou vanilkovou dření. Přisypeme vanilkový prášek, citronovou šťávu a kůru. Smícháme dohromady máslo s moukou, přidáme do smetanové hmoty. Rychlým mícháním metličkou dobře rozšleháme na hladkou hmotu. Povaříme přibližně 2-3 minuty. Hmotu stáhneme ze sporáku, necháme mírně vychladnout a postupně vmícháme žloutky. Nakonec přimícháme z bílků a cukru vyšlehaný tuhý sníh.
- 2Máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formičky na suflé naplníme do 2/3 připraveným těstem. Ihned vložíme do předehřáté trouby. Při teplotě 180°C pečeme 20 minut. Upečené suflé vytáhneme z trouby, posypeme moučkovým cukrem a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.