Vanilkové sušenky na másle
30 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 1šálekMouka polohrubá
- 1špetkaSůl
- 1lžíceCukr vanilka
- 0,25šálekCukr krupice
- 1lžičkaTresť vanilková
- 0,5šálekMáslo čerstvé
Počet porcí:
24Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
37 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
2 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
154 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V hrnci smícháme máslo, cukr, žloutek, extrakt a mouku, až vznikne hladké těsto. Rozdělíme je na dva kusy a uválíme z nich válečky tak vysoké, jak si představujeme sušenky. Válečky zabalíme do alobalu a chladíme je v ledničce minimálně dvě hodiny.
- 2Předehřejeme troubu, balíčky rozbalíme a nakrájíme na plátky. Poté sušenky položíme na plech s pečícím papírem.
- 3Pečeme je v troubě asi deset minut dozlatova až hněda. Poté je posypeme vanilkovým cukrem a necháme vychladnout. Podávat můžeme hned nebo až po pár dnech.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.