Vanilkové sušenky na másle

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
24

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
37 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
2 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
154 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci smícháme máslo, cukr, žloutek, extrakt a mouku, až vznikne hladké těsto. Rozdělíme je na dva kusy a uválíme z nich válečky tak vysoké, jak si představujeme sušenky. Válečky zabalíme do alobalu a chladíme je v ledničce minimálně dvě hodiny.
  • 2
    Předehřejeme troubu, balíčky rozbalíme a nakrájíme na plátky. Poté sušenky položíme na plech s pečícím papírem.
  • 3
    Pečeme je v troubě asi deset minut dozlatova až hněda. Poté je posypeme vanilkovým cukrem a necháme vychladnout. Podávat můžeme hned nebo až po pár dnech.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.