Vanilkovo-citronové suflé s pomerančovým likérem

50 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
350 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
15 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
1 g
Cukr
28 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vanilkový lusk podélně rozřízneme a vyškrábneme dřeň. Obojí smícháme s mlékem, zahřejeme a necháme cca 15 minut odstát. Poté lusk vyjmeme.
  • 2
    Mezitím opláchneme citron, osušíme a nastrouháme z něj kůru. Formu na suflé vymažeme máslem, troubu rozpálíme na 220 °C. Vejce rozklepneme, oddělíme žloutky a bílky.
  • 3
    Žloutky našleháme do pěny se 70 g cukru. Vmícháme mouku a po částech mléko. Na mírném ohni zahříváme za stálého míchání, dokud nevznikne hustý krém. Nevaříme, aby se žloutky nesrazily. Na závěr přidáme citronovou kůru a pomerančový likér.
  • 4
    Všechyn bílky vyšleháme do tuhého sněhu, postupně do něj vmícháme zbytek cukru a šleháme další 1/2 minuty. Polovinu sněhu důkladně promícháme se žloutkovým krémem, poté zlehka vmícháme zbytek.
  • 5
    Troubu ztlumíme na 200 °C, hmotu nalijeme do formy a pečeme na střední liště cca 18-20 minut. Suflé musí vyběhnout a zhnědnout. Hotové posypeme moučkovým cukrem a ihned teplé podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.