Vanilkový cheesecake

75 min.

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
482 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
29 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
983 mg
Cukr
23 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V kastrůlku zvolna rozpustíme máslo, přidáme najemno rozdrobené sušenky, lžíci cukru a vše promícháme, aby se směs spojila. Dno dortové formy vyložíme pečicím papírem (nebo vymažeme tukem) a po dně i na stranách rozprostřeme a vmáčkneme připravenou směs.
  • 2
    Tvaroh, žloutky, 150 g cukru a vanilkovou tresť utřeme do hladka. Zlehka přimícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
  • 3
    Těsto vlijeme do formy a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut. Vyjmeme a necháme 10 minut stát.
  • 4
    V misce promícháme zakysanou smetanu se zbylým cukrem, vlijeme na koláč a uhladíme. Příkon tepla v troubě zvýšíme na 220 stunů Celsia a koláč pečeme ještě 5 minut.
  • 5
    Po upečení necháme vychladnout na mřížce a po vychladnutí uložíme do chladničky nejméně na 6 hodin.
  • 6
    Před podáváním povrch koláče ozdobíme plátky oloupaného kiwi.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.