Vanilkový cheesecake
75 min.
Ingredience
- 60gramůMáslo čerstvé
- 225gramůSušenky BeBe světlé jemné
- 675gramůTvaroh tučný
- 4kusyVejce slepičí
- 210gramůCukr krupice
- 1lžičkaTresť vanilková
- 500mililitrůZakysaná smetana
- 1kusKiwi
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
482 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
29 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
983 mg
Cukr
23 g
Postup přípravy
- 1V kastrůlku zvolna rozpustíme máslo, přidáme najemno rozdrobené sušenky, lžíci cukru a vše promícháme, aby se směs spojila. Dno dortové formy vyložíme pečicím papírem (nebo vymažeme tukem) a po dně i na stranách rozprostřeme a vmáčkneme připravenou směs.
- 2Tvaroh, žloutky, 150 g cukru a vanilkovou tresť utřeme do hladka. Zlehka přimícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
- 3Těsto vlijeme do formy a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut. Vyjmeme a necháme 10 minut stát.
- 4V misce promícháme zakysanou smetanu se zbylým cukrem, vlijeme na koláč a uhladíme. Příkon tepla v troubě zvýšíme na 220 stunů Celsia a koláč pečeme ještě 5 minut.
- 5Po upečení necháme vychladnout na mřížce a po vychladnutí uložíme do chladničky nejméně na 6 hodin.
- 6Před podáváním povrch koláče ozdobíme plátky oloupaného kiwi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.