Vanilkový dort s ovocem a mandlemi

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
408 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
28 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
3 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Máslo a 75 g cukru šleháme do pěny. Přidáme vejce, mléko a za stálého míchání přisypáváme mouku smíchanou s kypřicím práškem.
  • 2
    Těsto nalijeme do dortové formy vymazané tukem, vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme asi 25 minut. Korpus vyklopíme na mřížku a po vychladnutí pokapeme 2 lžícemi likéru.
  • 3
    Meruňky spaříme vroucí vodou, oloupeme a vypeckujeme. Kiwi oloupeme a nakrájíme na plátky, omyté třešně vypeckujeme. Maliny a rybíz omyjeme a necháme okapat. Všechno ovoce v míse zakapeme zbylým likérem a necháme rozležet.
  • 4
    Mandlové lupínky na pánvi nasucho opečeme dozlatova.
  • 5
    Ušleháme smetanu a smícháme ji se zbylým cukrem a dření vydlabanou z vanilkových lusků. Potřeme jí celý povrch dortu, poklademe ovocem a posypeme plátky mandlí. Dort ozdobíme lístky máty.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.