Vanilkový dort s ovocem a mandlemi
55 min.
Ingredience
- 50gramůMáslo čerstvé
- 100gramůCukr krupice
- 1kusVejce slepičí
- 4lžíceMléko polotučné
- 125gramůMouka polohrubá
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 5lžicLikér mandlový - Amaretto
- 2kusyMeruňky
- 1kusKiwi
- 100gramůTřešně
- 100gramůMaliny
- 100gramůRybíz červený
- 400mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 2kusyVanilkový lusk
- 1lžíceTuk
- 1kusMáta
- 30gramůMandle plátky
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
408 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
28 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
3 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Máslo a 75 g cukru šleháme do pěny. Přidáme vejce, mléko a za stálého míchání přisypáváme mouku smíchanou s kypřicím práškem.
- 2Těsto nalijeme do dortové formy vymazané tukem, vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme asi 25 minut. Korpus vyklopíme na mřížku a po vychladnutí pokapeme 2 lžícemi likéru.
- 3Meruňky spaříme vroucí vodou, oloupeme a vypeckujeme. Kiwi oloupeme a nakrájíme na plátky, omyté třešně vypeckujeme. Maliny a rybíz omyjeme a necháme okapat. Všechno ovoce v míse zakapeme zbylým likérem a necháme rozležet.
- 4Mandlové lupínky na pánvi nasucho opečeme dozlatova.
- 5Ušleháme smetanu a smícháme ji se zbylým cukrem a dření vydlabanou z vanilkových lusků. Potřeme jí celý povrch dortu, poklademe ovocem a posypeme plátky mandlí. Dort ozdobíme lístky máty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.