Vanilkový krém

20 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
376 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
25 g
Sacharidy
27 g
Cukr
19 g
Vápník
226 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vanilkové lusky podélně rozřízneme a vyškrábneme semínka. Lusky dáme do kastrůlku a společně se smetanou ke šlehání a mlékem přivedeme k varu.
  • 2
    Žloutky s cukrem utřeme doběla. Rozředíme troškou mléka a promícháme. Přilijeme do kastrůlku a zahříváme tak dlouho, dokud se krém nezačne lepit na vařečku.
  • 3
    Hotový krém procedíme, necháme vychladnout a uchováváme v lednici.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.