Vanilkový krém
20 min.
Ingredience
- 2kusyVanilkový lusk
- 6kusůVaječný žloutek slepičí
- 75gramůCukr krupice
- 500mililitrůMléko polotučné
- 120mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
376 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
25 g
Sacharidy
27 g
Cukr
19 g
Vápník
226 mg
Postup přípravy
- 1Vanilkové lusky podélně rozřízneme a vyškrábneme semínka. Lusky dáme do kastrůlku a společně se smetanou ke šlehání a mlékem přivedeme k varu.
- 2Žloutky s cukrem utřeme doběla. Rozředíme troškou mléka a promícháme. Přilijeme do kastrůlku a zahříváme tak dlouho, dokud se krém nezačne lepit na vařečku.
- 3Hotový krém procedíme, necháme vychladnout a uchováváme v lednici.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.