Vanilkový krém II
25 min.
Ingredience
- 1litrMléko polotučné
- 1kusVanilkový lusk
- 100gramůCukr krupice
- 6kusůVaječný žloutek slepičí
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1459 kcal
Bílkoviny
61 g
Tuky
67 g
Sacharidy
154 g
Cukr
99 g
Vápník
1 g
Postup přípravy
- 1Mléko svaříme s cukrem a vanilkou, přecedíme a necháme téměř vychladnout.
- 2Žloutky v míse našleháme, mísu vložíme do vroucí vodní lázně a po částech do nich zašleháme vlažné mléko.
- 3Dál šleháme až do doby, kdy krém zhoustne a chytá se metly.
- 4Během šlehání udržujeme stálou teplotu vodní lázně - nesmí se vařit, protože by se krém srazil.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.