Vanilkový krém s ořechy v karamelu
75 min.
Ingredience
- 600mililitrůSmetana
- 60gramůCukr krupice
- 1kusVanilkový lusk
- 45gramůCukr třtinový
- 100gramůOřechy vlašské
- 4kusyVejce slepičí
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
232 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
15 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
1 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Smetanu smícháme s bílým cukrem a přidáme semínka z vanilkové lusku i samotný lusk. Přivedeme k varu, poté odstavíme.
- 2Necháme vychladnout poté postupně vmíchám vejce.
- 3Rozdělíme do sklenic, dáme do pekáče a nalijeme vodu do poloviny výšky sklenic.
- 4Pečeme 40 minut na 150 °C.
- 5V pánvi necháme rozpustit třtinový cukr, vmícháme ořechy a obalíme je karamelem.
- 6Ořechy rozdělíme na vychladlý vanilkový krém a zalijeme karamelem.
- 7Necháme ztuhnout a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.