Vanilkový krém s ořechy v karamelu

75 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
232 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
15 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
1 g
Cukr
18 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Smetanu smícháme s bílým cukrem a přidáme semínka z vanilkové lusku i samotný lusk. Přivedeme k varu, poté odstavíme.
  • 2
    Necháme vychladnout poté postupně vmíchám vejce.
  • 3
    Rozdělíme do sklenic, dáme do pekáče a nalijeme vodu do poloviny výšky sklenic.
  • 4
    Pečeme 40 minut na 150 °C.
  • 5
    V pánvi necháme rozpustit třtinový cukr, vmícháme ořechy a obalíme je karamelem.
  • 6
    Ořechy rozdělíme na vychladlý vanilkový krém a zalijeme karamelem.
  • 7
    Necháme ztuhnout a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.