Vanilkový krém z mléka
100 min.
Ingredience
- 40gramůMaizena - kukuřičný škrob
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 80gramůCukr moučkový
- 500mililitrůMléko polotučné
- 0,5kusVanilkový lusk
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
244 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
8 g
Sacharidy
35 g
Cukr
20 g
Vápník
177 mg
Postup přípravy
- 1Do misku vlijeme 250 ml mléka. Přidáme Maizenu, žloutky a 40 g cukru. Vymícháme dohladka krém.
- 2Vanilkový lusk podélně nařízneme. Do hrnku vlijeme zbytek mléka a 20 g cukru. Přidáme naříznutý vanilkový lusk. Hrnek s mlékem, cukrem a luskem zahříváme a necháme přejít varem.
- 3Potom odstavíme ze sporáku a vyndáme vanilkový lusk. Vyškrábeme z něho dřeň a vložíme zpátky do mléka.
- 4Znovu uvedeme mléko k varu a vešleháme krém z Maizeny, žloutků a cukru. Přivedeme k varu a stále mícháme, dokud nevznikne hladký hustý krém.
- 5Naplníme krémem formičky a povrch zasypeme zbytkem cukru. Necháme hodinu chladit a pak vyklopíme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.