Vanilkový piškot s kandovaným ovocem

110 min.

Ingredience

      • 230gramůKandované ovoce
      • 180gramůMáslo čerstvé
      • 90gramůMandle mleté
      • 1lžíceCitronová kůra
      • 180gramůCukr vanilka
      • 3kusyVejce slepičí
      • 170gramůMouka pšeničná hladká
      • 1špetkaSůl
      • 50gramůKandovaná citronová kůra
      • 0,5baleníKypřicí prášek do pečiva
      • 0,5lžičkaTresť vanilková
    Počet porcí:
    12

    Nutriční hodnoty v jedné porci

    Kalorie
    359 kcal
    Bílkoviny
    5 g
    Tuky
    18 g
    Sacharidy
    45 g
    Vláknina
    1 g
    Cukr
    16 g
    Zobrazit vše

    Postup přípravy

    • 1
      Vytřeme máslem formu na biskupský chlebíček a na dno položíme pečící papír.
    • 2
      Nakrájíme kandované ovoce a citronovou kůru a smícháme s mletými mandlemi, nastrouhanou citronovou kůrou a 2 lžícemi mouky.
    • 3
      Máslo s cukrem utřeme do pěny, vmícháme vanilkovou esenci a postupně přimícháváme vejce.
    • 4
      Do utřené hmoty postupně zapracujeme prosátou mouku, kypřící prášek a sůl. Opatrně přimícháme většinu připraveného ovoce.
    • 5
      Těstem naplníme připravenou formu a navrch poklademe zbylé ovoce. Volně přikryjeme alobalem a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C zhruba 1,5 hodiny.
    • 6
      Piškot necháme po dopečení asi 5 minut ještě ve formě a pak jej vyklopíme. Zabalený do alobalu vydrží asi 4 dny.
    • 7
      Před podáváním jej ozdobíme kandovaným ovocem a kůrou.

    Komentáře

    Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.