Vanilkový piškot s kandovaným ovocem
110 min.
Ingredience
- 230gramůKandované ovoce
- 180gramůMáslo čerstvé
- 90gramůMandle mleté
- 1lžíceCitronová kůra
- 180gramůCukr vanilka
- 3kusyVejce slepičí
- 170gramůMouka pšeničná hladká
- 1špetkaSůl
- 50gramůKandovaná citronová kůra
- 0,5baleníKypřicí prášek do pečiva
- 0,5lžičkaTresť vanilková
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
359 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
18 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
1 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Vytřeme máslem formu na biskupský chlebíček a na dno položíme pečící papír.
- 2Nakrájíme kandované ovoce a citronovou kůru a smícháme s mletými mandlemi, nastrouhanou citronovou kůrou a 2 lžícemi mouky.
- 3Máslo s cukrem utřeme do pěny, vmícháme vanilkovou esenci a postupně přimícháváme vejce.
- 4Do utřené hmoty postupně zapracujeme prosátou mouku, kypřící prášek a sůl. Opatrně přimícháme většinu připraveného ovoce.
- 5Těstem naplníme připravenou formu a navrch poklademe zbylé ovoce. Volně přikryjeme alobalem a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C zhruba 1,5 hodiny.
- 6Piškot necháme po dopečení asi 5 minut ještě ve formě a pak jej vyklopíme. Zabalený do alobalu vydrží asi 4 dny.
- 7Před podáváním jej ozdobíme kandovaným ovocem a kůrou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.