Vánočka bez vajec

80 min.

Ingredience

Počet porcí:
15

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
425 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
15 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
3 g
Cukr
14 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnku nalijeme 100 ml vlažného mléka, přidáme rozdrobené droždí, špetku cukru a necháme na teplém místě vzejít kvásek.
  • 2
    V míse promícháme mouku se zbylým cukrem, přidáme změklé máslo, hrozinky, špetku soli, kvásek, zalijeme 380 ml mléka a vypracujeme hladké těsto, které necháme nakynout. Občas prohněteme.
  • 3
    Z těsta vyválíme 7 dlouhých válečků, konce všech spojíme a upleteme vánočku, opačné konce opět spojíme.
  • 4
    Plech pomažeme sádlem, položíme na něj vánočku, potřeme zbylým mlékem a dáme péct. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 50 minut, vánočku vyjmeme a necháme vychladnout. Naporcujeme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.