Vánočka s vanilkovou polevou
55 min.
Ingredience
- KA
- 385gramůMouka mandlová
- 1špetkaSkořice mletá
- 1špetkaHřebíček mletý
- 1špetkaNové koření mleté
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 5gramůSýr Cottage
- 55gramůMáslo čerstvé
- 8kusůMeruňky sušené
- 1gramMed včelí
- 75gramůHrozinky
- 3kusyVejce slepičí
- 1špetkaSoda jedlá
- POLEVA
- 5lžičekSýr Cottage
- 1špetkaCukr vanilka
- 1lžičkaMed včelí
- 1špetkaSkořice mletá
Počet porcí:
20Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
102 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
6 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
748 mg
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 180 °C nebo na stupeň 4. Obdélníkovou formu (23x33 cm) vymažeme máslem.
- 2Na těsto rozpustíme další máslo a rozdrtíme muškátový oříšek. Společně se všemi přísadami smícháme v mixéru. Těsto rovnoměrně rozlijeme do formy a pečeme 30-45 minut nebo dokud nůž, který zasuneme do středu těsta, nevytáhneme čistý. Vytáhneme z trouby a necháme zchladit.
- 3Na polevu v malé misce smícháme všechny přísady do hladké konzistence.
- 4Až vánočka zchladne, polijeme ji vanilkovou polevou. Pokud začneme polevu lít, když je vánočka stále teplá, tak se poleva vsákne dovnitř. Takže opravdu nechat zcela a řádně vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.