Vánočka s vanilkovou polevou

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
20

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
102 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
6 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
748 mg
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 180 °C nebo na stupeň 4. Obdélníkovou formu (23x33 cm) vymažeme máslem.
  • 2
    Na těsto rozpustíme další máslo a rozdrtíme muškátový oříšek. Společně se všemi přísadami smícháme v mixéru. Těsto rovnoměrně rozlijeme do formy a pečeme 30-45 minut nebo dokud nůž, který zasuneme do středu těsta, nevytáhneme čistý. Vytáhneme z trouby a necháme zchladit.
  • 3
    Na polevu v malé misce smícháme všechny přísady do hladké konzistence.
  • 4
    Až vánočka zchladne, polijeme ji vanilkovou polevou. Pokud začneme polevu lít, když je vánočka stále teplá, tak se poleva vsákne dovnitř. Takže opravdu nechat zcela a řádně vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.