Vánoční chléb

100 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1107 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
47 g
Sacharidy
164 g
Vláknina
12 g
Cukr
87 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme změklé máslo, skořici a sůl. Na závěr vmícháme droždí.
  • 2
    Přisypeme hrozinky, mandlový prášek, křížaly, oříšky a kandovanou pomerančovou kůru.
  • 3
    Dobře promícháme.
  • 4
    Zapékací formu na chlebíček vyložíme papírem a naplníme těstem.
  • 5
    Pečeme při 175 °C 75 minut.
  • 6
    Upečený chléb necháme zcela vystydnout, poté vyklopíme z formy a pokrájíme na plátky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.