Vánoční chléb
100 min.
Ingredience
- 3kusyVejce slepičí
- 125gramůCukr moučkový
- 1špetkaSůl
- 100gramůMáslo čerstvé
- 6gramůSkořice mletá
- 15gramůDroždí sušené
- 125gramůOřechy lískové
- 250gramůHrozinky
- 125gramůKřížaly (sušená jablka)
- 125gramůKandovaná pomerančová kůra
- 60gramůMouka mandlová
- 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1107 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
47 g
Sacharidy
164 g
Vláknina
12 g
Cukr
87 g
Postup přípravy
- 1Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme změklé máslo, skořici a sůl. Na závěr vmícháme droždí.
- 2Přisypeme hrozinky, mandlový prášek, křížaly, oříšky a kandovanou pomerančovou kůru.
- 3Dobře promícháme.
- 4Zapékací formu na chlebíček vyložíme papírem a naplníme těstem.
- 5Pečeme při 175 °C 75 minut.
- 6Upečený chléb necháme zcela vystydnout, poté vyklopíme z formy a pokrájíme na plátky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.